Caz șocant la Jupânești. Femeie acuzată că și-a ucis unul dintre copii

0
826

Procurorii din cadrul Parchetului Județean Gorj au demarat o anchetă după ce au obținut informații potrivit cărora, o femeie din Jupânești și-ar fi ucis propriul copil, imediat după ce l-a născut. Gorjeanca mai are încă trei copii, iar fapta oribilă comisă de aceasta ar fi fost povestită chiar de cei mici la școală, la ora de dirigenție. Cei trei minori au fost luați de acasă de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și introduși într-unul din centrele aflate în subordinea instituției pentru a fi îngrijiți de asistenții maternali. Revenim cu detalii!

UPDATE: Imediat după ce copiii ar fi povestit totul la ora de dirigenție, directorul școlii din Jupânești a mers și a dat declarații la Poliție .

„Au fost alte discuții cu copii care proveneau din familii fără posibilități, cu ajutor social și copiii au început să spună și ei că au avut un caz tragic în familie. Că mama lor a fost însărcinată, a născut acasă și a dus bebelușul în pod. Spuneau că ea chiar l-ar fi omorât, l-ar fi pus într-o postavă în podul casei și după ceva timp au mai găsit doar sânge în pod. Eu, 80-90% tind să-i cred pe copii și nu cred că au vrut să spună. Eu cred că mai mult le-a scăpat treaba asta. Sunt niște copii foarte izolați, retrași și timizi. Nu prea vorbesc. Au fost luați de Poliție și duși la centrul din Târgu-Cărbunești. Am fost extrem de șocat să aud așa ceva. Și eu, și întregul colectiv de la școală”, a precizat Cristian Diaconescu, directorul unității de învățământ.

Primarul Petre Gușiță este șocat de cele întâmplate. Spune că femeia pare cu frică de Dumnezeu și nu crede că ar fi fost în stare de așa ceva.

„Este o familie cu patru copii. Fata cea mare are 18 sau 19 ani. Nu am avut niciodată probleme cu ei. Nu figurează pe lista ajutoarelor sociale. Am auzit și eu acum de la școală de cele întâmplate. Eu sper să nu fie așa pentru că nu o cred în stare pe acea femeie de așa ceva. Pare cu frică de Dumnezeu. E adevărat că au mai spus femeile că acum doi sau trei ani părea însărcinată, dar eu nu am stat să analizez. Am mai văzut-o, dar nu m-am uitat. Ea le-ar fi spus femeilor că doar s-a îngrășat. Eu sper din tot sufletul să nu fie adevărat ce se întâmplă pentru că m-a șocat ce am auzit”, a spus primarul din Jupânești, Petre Gușiță.

Mama acuzată de omor, susține însă că este nevinovată.

„Nu este adevărat. Am fost la Parchet. M-au chemat domnii procurori. Am spus că nu este adevărat. Să vină și să ancheteze. Eu am mai rămas însărcinată după cei patru copii, dar am făcut avort la spital, la Târgu-Cărbunești. Nici vorbă să nasc acasă ori să omor copilul! Cum să omor eu un copil?”, a precizat femeia.

Procurorii au deschis un dosar penal și fac cercetări în acest caz. Trei dintre cei patru copii ai familiei au fost duși, de urgență, în centrul de plasament de la Târgu-Cărbunești.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here