Patru edili din Gorj se alătură protestului pentru construcția de autostrăzi

0
409

Protestul ”15 minute” ia amploare. Mai mulți primari din Gorj au decis să se alăture protestului pentru construcția de autostrăzi, la provocarea omului de afaceri Ștefan Mandachi din suceava, care, sătul de nepăsarea autorităților, a contruit primul metru de autostradă din Moldova. Primul edil din Gorj care a anunțat că se alătură protestului este Robert Dorin Filip, primarul orașului Rovinari. La rândul său, acesta i-a provocat pe primarii din Turceni, Bîlteni, Drăguțești și Târgu Jiu să se alăture protestului și să oprească activitatea pe 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute.

15 minute de grevă generală. Gorjul vrea drum expres! În data de 15 martie 2019, în mai multe localități din România se va protesta, timp de 15 minute, sub titulatura ”15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”.
Întrucât în Gorj nu avem nici măcar un drum expres, fapt care îngreunează prezența investitorilor și dezvoltarea economică a județului, am decis, în calitate de primar, împreună cu angajații Primăriei și cu o parte dintre consilierii locali, să ne alăturăm și noi protestului din 15 martie. În acest context, provoc primarii localităților situate pe traseul drumului european 79, propozabil a deveni drum expres, să se alăture protestului desfășurat la nivel național, și să cerem împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova și de autostrada ce urmează a se construi între Pitești și Craiova. Sper într-o reacție pozitivă din partea primarilor din Turceni, Bâlteni, Drăguțești și Târgu Jiu”, a declarat Robert Filip.

Primarul PSD din Turceni, Cristina Cilibiu a acceptat provocarea și a anunțat, pe pagina sa de socializare, că se alătură protestului de 15 minute.

„Oraşul Turceni susţine protestul „15 minute de greva. Romania vrea autostrazi!” Si Gorjul are nevoie de autostrazi sau cel putin de un drum expres! La rândul meu, îl provoc pe domnul Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, să se alăture protestului nostru”, a scris Cristina Cilibiu pe pagina de socializare.

Edilul din Bustuchin a primit cu brațele deschise provocarea și a precizat că va participa fără doar și poate la acțiunea din 15 martie. Ion Ciocea îi provoacă pe parlamentari nu să facă grevă, ci să muncească măcar 15 minute pe zi pentru națiune.

”Îmbrățișez cu drag astfel de demersuri și la rândul meu sugerez tuturor cetățenilor să susțină ideea și împreună să dăm un avertisment #Guvernului
Chiar dacă la acest moment mi-am conturat statutul de independent, somez public toți parlamentarii de Gorj să dea dovadă de #interes nu de #dezinteres! Au fost aleși să folosească timpul, nu să treacă prin timp!!15 Martie, ora 15, 15 minute! Sincer cred că dacă un parlament ar muncii doar 15 minute pe zi pentru națiune, #România ar cunoaște progresul. #punețimânapemuncă”, a scris Ion Ciocea, șpe pagina sa de socializare. 

Nici primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu va sta deoparte. Edilul a anunțat că se va alătura protestului de vineri pentru a trage un semnal de alarmă.

”Mă alătur demersului inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Lipsa infrastructurii rutiere este o problemă a întregii țări și, dacă o astfel de formă de protest ar putea determina factorii de decizie să ia măsuri, atunci nu voi sta deoparte. Sunt convins că mulți cetățeni ai municipiului Târgu Jiu mi se vor alătura și, în data de 15 martie, la ora 15:00, împreună vom atrage atenția Guvernului că România are nevoie de autostrăzi, iar Gorjul are nevoie de un drum expres!”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here