Sfidare maximă. Vicele Popescu vrea, în continuare, majorarea salariilor angajaților din Primărie

0
418

Continuă sfidarea la adresa cetățenilor din Târgu-Jiu și implicit a primarului Marcel Romanescu. Deși a fost criticat de toată lumea, reprezentanții PSD-ALDE, nu renunță la proiectul de hotărâre privind majorarea salariior angajaților din primărie cu 10%. Vicele Aurel Popescu, unul dintre inițiatorii proiectului, ține sus și tare că lefurile funcționarilor pot fi majorate, în condițiile în care Primăria Târgu-Jiu a primit doar 1,2 milioane de lei de la Consiliul Județean, bani ce nu pot asigura nici măcar cofinanțarea proiectelor europene. Întrebat de ce nu renuță la acesată inițiativă, social-democratul are mai multe explicații  de-a dreptul hilare. Acesta susține că ar fi o lege care prevede ca până în 2020 salariile bugetarilor să fie majorate cu până la 25%.

“Este o lege care prevede ca până în 2022 să crească salariile bugetarilor cu 25%, ceea ce înseamnă destul de mult. Trebuie să facem această creştere salarială, gradual, în trepte, să punem ceva la salarii în 2019, în 2020 şi aşa mai departe”, a precizat Aurel Popescu.

Mai mult, Aurel Popescu îl acuză pe edilul de la municipiu  că a cheltuit nechibzuit banii.

“Am iniţiat acest proiect de hotărâre şi ţinând cont de faptul că atât la sfârşitul anului 2017, cât şi la sfârşitul anului 2018, primăria municipiului Târgu Jiu a înregistrat excedent bugetar destul de serios,  ba chiar mai mult, la sfârşitul anului 2018 au fost alocate fonduri pentru cheltuieli pe anumite materiale şi anumite servicii. Dacă nu susţinea această iniţiativă, de a mări salariile, domnul primar trebuia să ne cheme la o discuţie pe această temă şi pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru anul 2018, privind salarizarea la angajaţii primăriei”a mai declarat vicele.

Deși salariile angajaților din instituție nu sunt deloc de neglijat, viceprimarul susține că seriviciile de calitate pe care le oferă aceștia, trebuie remunerate ca atare.

“Din punctul meu de vedere nu este o povară, aşa cum spune domnul primar, pentru bugetul pe 2019, ba mai mult, atunci când ceri servicii de calitate, trebuie să şi oferi nişte avantaje şi nişte atuuri, celor cărora le soliciţi ca serviciile să fie de calitate, ca răspunderea pe care o au să fie una pe măsura costurilor pe care le faci cu angajaţii pe care îi ai”, a declarat Popescu.

Salariul brut al unui consilier debutant din cadrul Primăriei Târgu Jiu, fără indemnizaţia de hrană în sumă de 200 de lei lunar, este de aproximativ 3.000 de lei, iar un şef de serviciu ajunge chiar şi la 10.000 de lei.  Primăria plăteşte lunar o sumă de 3,5 milioane de lei pentru plata salariilor, iar, în cazul în care lefurile se majorează, cheltuielile salariale vor creşte cu 600.000 de lei, în condiţiile în care bugetul total al Primăriei este de 180 de milioane de lei pe acest an. În cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea 550 de salariaţi.   Primarul Marcel Romanescu nu este de acord cu creşterea salarială, pentru că bugetul pentru investiţii s-ar reduce semnificativ.

„În condiţiile în care aş mări salariile funcţionarilor din Primăria Târgu Jiu, va trebui să diminuez partea de investiţii pentru că n-ai cum să le cuprinzi la aceeaşi valoare pe amândouă“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here