Șefii instituțiilor din Gorj susținuți în funcții de PSD, se tem de schimbare. Noul Guvern îi poate trimite acasă

0
835

Guvernul Orban a băgat spaima-n directorii de instituții din Gorj susținuți în funcțiile de conducere de PSD. Aceștia se tem că vor fi schimbați odată cu învestirea noului Executiv. Vizați sunt și șefii de deconcentrate care vor fi evaluați ”la sânge”. Fără funcții vor rămâne și prefecții și subprefecții, așa cum a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.

”Vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD. Nu. Dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin nişte concursuri trucate, dacă s-au dovedit a fi captivi ordinelor primite de la partid şi nu a slujirii cetăţeanului, atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă, vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenţii, vrea să atragă competenţii. (…) Ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituţie, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituţie din subordine şi vom vedea exact competenţele şi modul în care aceşti oameni au fost promovaţi şi modul în care aceşti oameni au fost angajaţi. Vom face mai mult o redistribuire, pentru că sunt instituţii în statul român unde este penurie de personal, unde e nevoie de angajaţi, şi alte instituţii supraîncărcate”, a declarat Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan.

Noul premier, Ludovic Orban, a spus, încã de la instalare, cã vor urma schimbãri majore în cadrul Politiei si Jandarmeriei.

“Trebuie sã terminãm cu utilizarea politicã a politiei si jandarmeriei pentru apãrarea potentatilor zilei. Este necesar sã abrogãm prevederile recursului compensatoriu prin care au fost eliberati 20.000 de detinuti pe strãzi, unde au comis din nou infractiuni. Trebuie refãcutã capacitatea Politiei de a-si exercita misiunea. Toate posturile de conducere din Politie trebuie sã fie ocupate prin concurs, trebuie terminat cu numirile din pix prin care partidele numesc oameni care sã le facã diverse servicii. Trebuie schimbate mentalitatea si atitudinea pe care le au în realizarea misiunilor si asigurarea celor necesare pentru realizarea sarcinilor de serviciu”, a anuntat Orban. Declaratiile premierului prefigureazã si o serie de schimbãri care vor avea loc în IPJ Vaslui, în perioada imediat urmãtoare. Nu numai sefii politistilor din Vaslui trebuie sã-si facã griji pentru scaunele lor. “Pentru mine, o prioritate vizeazã refacerea administratiei guvernamentale. Administratia a fost distrusã în ultimii ani prin aducerea la conducere a unor oameni pe bazã de pile sau pe bazã de carnet de partid. Refacerea administratiei se va realiza printr-o analizã, printr-un audit al functionarilor. Trebuie sã realizãm depesedizarea administratiei, concursurile sã fie deschise fiecãrui om. Angajarea în toate functiile publice sã fie a acelor oameni care au pregãtire si capacitate”, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here