Toni Greblă, out din Guvern. A fost eliberat din funcție

0
779

Ludovic Orban a făcut prima mutare de când guvernul său a fost învestit. Primul ministru l-a eliberat astăzi din funcția de secretar general al Guvernului pe fostul prefect de Gorj, Toni Mihail Greblă. În locul lui Greblă a fost numit Antonel Tănase, trezorierul PNL și președintele interimar al filialei Sector 3 a partidului.

În vârstă de 47 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București.

Potrivit ultimei declarații de avere publicate pe portalul ANI, din iunie 2017, Antonel Tănase a câștigat, în 2016, ca salariat, venituri de aproximativ 127.000 lei, ca economist la Registrul Auto Român, precum și ca membru în Consiliile de administrație la RADET și la Compania Naţională “Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați. Tot în 2016, a obținut aproape 624.000 de lei din dividende, ca asociat la firma Cont Consulting & Services SRL.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here