Deputat: ”La Spitalul din Târgu Jiu se scurgea rahatul pe perete. Este o catastrofă biologică”

0
2253

Prezent ieri, la Târgu Jiu, deputatul Emanuel Ungureanu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește condițiile din spitalul de la municipiu. Acesta a declarat că, în timpul unei vizite efectuate  prin secțiile unității medicale, a găsit o mizerie de nedescris. Deputatul a fost șocat de condițiile care pun în pericol viața pacienților.

”Ieri noapte, la ora 01:00, am fost la baia de la UPU, nu era capac la WC, tavanul era spart, dintr-o conductă se scurgea, la propriu, rahatul pe perete, faianța era plină de rahat, pe jos era urină, mopul era negru, negru, ca și când ar fi fost băgat în noroi, am fost în mai multe secții, băile erau execrabile. Nici vorbă de hârtie igienică sau de dezinfectanți  ori săpun lichid”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul mai atrage atenția asupra unor probleme destul de grave. Instrumentarul folosit de medici este spălat cu apă nesterilă.

”S-a vorbit despre niște infecții nosocomiale ascunse de doctori. situația este mult mai gravă. Vorbim despre incapacitatea spitalului de a asigura apă sterilă. Atenție, tot instrumentarul este spălat cu apă nesterilă. Dacă mergeți oricare dintre voi în spital. sunteți în pericol de moarte, și nu are legătură acest lucru cu politicul. Are legătură cu un raport tehnic, chirurgical, făcut impecabil care descrie, cu lux de amănunte abuzuri în serviciu colosale”, a mai declarat Emanuel Ungureanu, la Târgu Jiu.

Raportul efectuat de Corpul de Control al ministrului Sănătății arată că:
1️⃣ Indicatorii de performanță ai managerului spitalului “nu corespund unui sistem de sănătate performant”. Cu toate astea, Capotă e tot acolo!
2️⃣ A fost sesizată ANI deoarece președintele Consiliului de Administrație al spitalului deține 4 funcții simultan, fiind posibil un conflict de interese
3️⃣ Managerul acordă spor de confidențialitate pentru 51 de angajați fără criterii, discreționar și discriminatoriu
4️⃣ Spitalul folosește aparatură nesigură și ineficientă luându-se decizia interzicerii utilizării unora dintre ele.
5️⃣ Problema de la secția Psihiatrie, unde personalul se distra filmând pacienții, a fost “rezolvată” cu instalarea unui al doilea grilaj despărțitor între bărbați și femei.
6️⃣ Spitalul nu a raportat în integralitate infecțiile din spital, punând în pericol pacienții.
7️⃣ Au fost identificate deficiențe în achizițiile publice, conducerea divizând în mai multe contracte în unele mai mici pentru a atribui licitații prin negociere directă.
9️⃣ Detașările în spital sunt făcute fără respectarea legii.
🔟 Nu a fost respectat Contractul colectiv de muncă prin care se prevede acordarea alimentației de protecție pentru o parte din angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here