Dosarul din 10 august, desecretizat și trimis la DIICOT

0
192

Raportul Ministerului de Interne privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul Marcel Vela (PNL). DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Raportul fusese secretizat de ministrul de Interne din acea vreme, Carmen Dan (PSD).

Raportul „10 august” va putea fi făcut public după ce se încheie ancheta penală, a anunțat ministrul Vela. El a explicat că, potrivit Codului de Procedură Penală, „tot ce se derulează în dosar nu este public”.

Marcel Vela a precizat, într-un briefing de presă, că azi-dimineață a primit ultimul aviz de la instituțiile implicate.

„DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a precizat ministrul.

Raportul "10 august" a fost desecretizat şi trimis procurorilor DIICOT

Momentul adevărului: Noul șef al MAI a anunțat desecretizarea raportului "10 august".

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 14 noiembrie 2019

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori.

Sursa: ziaristii.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here