Toți angajații unei firme din Gorj, concediați înainte de sărbători. Viceprimar: ”Cea mai toxică formațiune politică, PSD, a ajuns să conducă în stil mafiot”

0
285

Este scandal la Târgu-Cărbunești, după ce toți angajații unei firme au fost concediați chiar înainte de sărbători. Este vorba despre 50 de salariați ai societății Salubris Gilort. Informația a fost confirmată și de administratorul firmei, Mariana Dumitrașcu. Fostul viceprimar de la Târgu- Cărbunești, Ion Fugaru acuză că societatea este scoasă de pe piață pentru a face loc firmei Supercom București, ce aparține unui fost senator PSD de București. În decursul acestui an, presa locală a relatat despre faptul că firma fostului senator PSD, Ilie Ciuclea încheie contracte cu localitățile din Gorj pentru colectarea deșeurilor.

”Voi lupta în continuare ca această societate să nu se desființeze și se vor duce toți să se întâlnească cu Dragnea, întrucât chiar am încredere în instituțiile statului. Vom vedea ce va zice ITM-ul, pentru că această concediere este ilegală, având în vedere faptul că nu există hotărârea acționarului majoritar. Cea mai toxică formațiune politică, PSD, a ajuns să conducă în stil mafiot”, a declarat Ion Fugaru la Radio Infinit.

Potrivit lui Fugaru, nu există o hotărâre AGA pentru aprobarea concedierilor colective. Mai mult, nu ar fi fost luate nici măsuri pentru acordarea de plăți compensatorii. Administratorul Maria Dumitrașcu spune însă că totul este legal, dat fiind faptul că societatea rămâne fără obiect de activitate. Din cele 13 localități care făceau parte din Asociația Valea Gilortului, doar 7 mai apelau la serviciile Salubris Gilort, prin urmare, în noiembrie, asociația a decis fuziunea prin absorbție cu ADIS Gorj.

Primarul Dănuț Birău dă însă asigurări că, de la 1 ianuarie 2020, toți angajații de la Salubris Gilort vor fi preluați.

La momentul discuțiilor, toți angajații care sunt la Salubris acum vor fi preluați în partea cealaltă și nimeni nu va rămâne fără serviciu, iar această stație de transfer precum și mașinile, și toate utilajele vor reveni în domeniul public sau privat al orașului Târgu Cărbunești, urmând ca apoi, tot prin hotărâri de consiliu și respectându-se legislația în vigoare, să fie concesionate sau închiriate către alte asociații”, a declarat Dănuț Birău la Radio Infinit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here