PSD a blocat eliminarea pensiilor „nesimțite”

0
481

Proiectul PNL și USR pentru eliminarea pensiilor speciale a fost eliminat, astăzi de pe ordinea de zi de Parlamentului. Majoritatea PSD a impus amanarea dezbaterilor si a votului. Deși s-a aflat pe ordinea de zi, proiectul nu a fost discutat si nu a existat nicio explicație pentru amânare.

„Nemernicie! PSD a blocat dezbaterea din Camera Deputaților pentru eliminarea pensiilor speciale. Proiectul fusese pus pe ordinea de zi, Camera este for decizional, dar au trecut, pur și simplu, peste el!! Fără nicio explicație!”, a scris, revoltat, Rareș Bogdan, pe pagina sa de socializare.

Pensiile speciale ne costă, anual, 9 milioane de lei.

„Azi putea fi o zi mare pentru democratia si echitatea din Romania, dar parlamentarii au amanat votul pentru legea USR privind eliminarea pensiilor speciale. Proiectul a fost pe ordinea de zi pentru vot, dar alesii de la tribuna Parlamentului au trecut peste el, fara dezbatere sau macar o explicatie pentru amanare”, a fost reacția USR.

Proiectul prevede  desfiintarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, functionarii parlamentari, judecatorii Curtii Constitutionale, corpul diplomatic si consular, angajatii Curtii de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist si personalul auxiliar al instantelor si al parchetelor. In plus, vor fi plafonate pensiile magistratilor si pensiile militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here