Articolele pirotehnice, o afacere bănoasă în Gorj. Tone de petarde și artificii, confiscate de polițiști în urma unor percheziții

0
648

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul Serviciului Criminalistic Poliției Municipiului Târgu Jiu și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat trei percheziții domiciliare (o percheziție pe raza municipiului Târgu Jiu și două pe raza localității Bâlteni), ocazie cu care, la domiciliul unui bărbat, de 38 de ani, persoană fizică care nu este autorizată pentru a deține sau desfășura operațiuni cu articole pirotehnice, au fost identificate 3.070 de articole cu conținut pirotehnic și 51 de baterii pentru jocuri de artificii de diferite categorii, interzise a fi deținute în spații neautorizate.

De asemenea, în același spațiu unde erau depozitate articolele pirotehnice, au fost identificate și alte bunuri din categoria cosmetice, îmbrăcăminte și igiena personală, sigilate, respectiv 600 litri de șampon, 1.296 creioane cosmetice, 800 de baterii, 355 aparate de ras și rezerve, 600 de perechi de ciorapi și 180 de perechi de pantaloni de damă, marfă achiziționată fără documente de proveniență, în scopul comercializării.

Pe raza localității Bâlteni, la două imobile aparținând unui localnic, au fost identificate 151.350 de articole cu conținut pirotehnic și 447 baterii de artificii, interzise a fi deținute în spatii neautorizate. Atât articolele pirotehnice, în greutate totală de 2.650 kg, în valoare de peste 66.000 lei cât și produsele cosmetice, de îmbrăcăminte și cele de igiena personală deținute fără drept, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here