Alertă! Peste 100 de persoane suspecte de coronavirus au aterizat la Craiova. Pasagerii au fost lăsați să plece liniștiți acasă

0
1018

Un avion cu 139 de persoane suspecte de coronavirus a aterizat, noaptea trecută, pe Aeroportul Internațional Craiova. Pasagerii veneau din Italia și au fost însă lăsați să plece liniștiți către casele lor.  Cu toate că  prefectului județului Dolj, Narcis Purcărescu a transmis că pasagerii care vin din zonele italiene aflate în carantină vor fi duse la aproape 100 de kilometri de Craiova, într-un centrul de carantină din campusul școlar de la Bechet, situația este însă alta.  Pasagerii nu au fost întrebați mai nimic, nu li s-a spus de cele 14 zile de carantină, iar masitile și le-au adus de acasă. Aceștia pleacă liniștiți către casele lor fiind eliberați pe proprie răspundere în urma completării chestionarului.

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu a declarat că nu există nicio persoană contaminată. Întrebat ce recomandări au primit oamenii care au ajuns în noaptea această în Craiova, Prefectul de Dolj a răspuns simplu: ” igienă cât mai atentă și cât mai amănunțită”. 

Potrivit declarațiilor reprezentantulul DSP Dolj, Mica Liliana, fiecare pasager a primit un chestionar, iar la intrarea în aeroport aceștia au fost termometrizati individual. 

”A fost întâmpinat fecare pasager care a sosit din avionul care a sosit de la Bergamo. Fiecare pasager a primit în prealabil un chestionar pe care l-au completat la ieșirea din avion cu numele, prenumele, adresa, localitatea de unde vin, unde pleacă și numărul de elefon. La intrarea în aeroport au fost termometrizati individual. Toți au fost afrebili, toți au declarat că nu au prezentat simptomatologie pe formularul acela se și comleteaza  dacă au prezentat în ultimele 14 zile febra, tușe, dificultate la respirație și la înghițit…Niciunul nu a venit din zonele care sunt nominalizate și se află în carantină”, a declarat reprezentantul DSP Dolj. 

Cum se manifestă și cum poate fi prevenit noul coronavirus.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România anunță că pneumonia produsă de noul coronavirus (2019-nCoV) este o boală respiratorie acută, al cărei spectru clinic nu este, deocamdată, cunoscut pe deplin. Autoritațile din tara noastră, ca și experții ECDC susțin că, pană în acest moment, pacienții cu acest tip de pneumonie prezintă urmatoarele simptome:

  • Febră (minimum 38 grade Celsius)
  • Tuse
  • Dificultate la respirație – în cazurile mai severe

În ceea ce privește perioada de incubație a bolii, adica timpul de la momentul infectării și pană la apariția primelor semne și simptome de boală, aceasta nu a depasit 14 zile.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here