O universitate din România suspendă cursurile de teama coronavirusului

0
197

Universitatea de Vest din Arad își suspendă preventiv cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni. Potrivit directorului DSP Arad, această măsură a fost luată pentru limitarea oricărui risc exterior de infectare cu coronavirus. Decizia a fost luată într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Și la Spitalul Județean Arad va fi restricționat accesul vizitatorilor pentru limitarea oricăror riscuri referitoare la gripa sezonieră.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, convocat duminică seara de către prefectul Gheorghe Stoian, a hotărât o serie de măsuri preventive, având în vedere cazurile de îmbolnăviri cu COVID 19 din Italia, printre acestea fiind şi solicitarea Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG) către Ministerul Educaţiei pentru aprobarea suspendării cursurilor pentru o perioadă de 14 zile, arată Agerpres.

CJSU a stabilit ca cetăţenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Arad din zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispoziţie de către DSP, în care declară, pe propria lor răspundere, locaţia de îmbarcare precum şi pe cea de destinaţie.

De asemenea, se va asigura permanenţă în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul DSP Arad, s-au identificat anumite spaţii pentru amenajarea eventualelor centre de carantină şi se va restricţiona accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Sursa: G4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here