Prețul unei măști împotriva virusului a crescut de 100 de ori

0
353

Prețurile la măștile chirurgicale care au un rol esențial în protejarea populației împotriva virusului, au explodat peste noapte. Numărul mare de solicitări a făcut ca prețul acestor produse să crească de 100 de ori.

De exemplu, un set de 50 de măşti costă pe un site aproape 500 de lei, adică 10 lei masca – faţă de 10 bani înainte de isteria privind coronavirusul. 

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Sunt în lucru ofertele pe care le avem, într-adevăr nu sunt atât de multe oferte pentru măşti. Noi am recomandat ONAC-ului să caute furnizori, nu numai în Europa, chiar şi în America Latină, după cum am recomandat şi firmelor de transport din aviaţie şi autocare să-şi achiziţioneze şi să aibă la bord aceste măşti”.


În Italia, procurorii au deschis o anchetă penală pentru fapte de ”speculă” după ce prețurile măștilor sanitare și ale dezinfectanților au explodat în Italia, pe fondul cererii uriașe determinate de epidemia de coronavirus, transmite publicația Corriere della Sera.

Un pachet de 50 de măști sanitare care în mod normal costa 8 euro se vinde acum pe Ebay Italia cu 69 de euro, potrivit Corriere.

Investigația in rem (care verifică deocamdată faptele) a fost deschisă de procurorii din Milano, unul dintre orașele lovite dur de epidemie.

 

Sursa: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here