Panică la Bâlteni, din cauza italianului infectat cu coronavirus. Ce măsuri au luat autoritățile

0
76

A fost panică, seara trecută, în câteva localități din Gorj, după ce s-a aflat că cetățeanul italian infectat cu temutul coronavirus a stat aici timp de câteva zile.

Cetățeanul italian, în vârstă de 71 de ani, a fost diagnosticat la Rimini, în Italia, cu temutul coronavirus, după ce s-a întors din România. Bărbatul a vizitat rudele din Gorj ale soției sale, în comuna Bâlteni, iar apoi a fost în alte două comune, dar și la Târgu Jiu, unde are un apartament în care a stat mai multe zile.

Aseară, medicii au mers la persoanele cu care a intrat italianul în contact pentru a ridică probe în vederea efectuării analizelor epidemiologice.

„S-a învârtit în Târgu Jiu, în Pesteana nu a stat decât foarte puțin timp, la venire și plecare, probabil cât și-a revăzut neamurile și apoi a plecat la apartamentul din Târgu Jiu. Toată lumea își pune tot felul de întrebări, nu este de neluat în seamă”, a declarat primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, citat de Pro Tv.

Cetățeanul italian a trecut și pe la sediul Primăriei Drăguțești pentru a plăti unele taxe. De azi localnicii, nu vor mai avea acces în instituție.

Cetățeanul italian a vizitat și rudele soției, de la Craiova, între 18 și 22 februarie, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. El se află acum sub supravegherea medicilor din Rimini.

În cadrul conferinței de presă din această dimineață, prefectul Cristinel Rujan, a declarat că în cursul nopții, autoritățile sanitare au prelevat probe biologice de la 13 gorjeni care au intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus.

„Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem rezultatele după prelevarea a 13 probe. Mai sunt vizate alte 19 persoane. Când va fi finalizată procedura de prelevare de la acestea , probele vor fi trimise la București. Să sperăm că vom primi curând rezultatul”, a afirmat prefectul. Cele 19 persoane sunt din Târgu-Jiu și Bâlteni.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni încearcă în aceste momente sa afle cu cine a întrat în contact italianul bolnav de coronavirus. Politia și primarul au mers la casa soacrei bărbatului și au discutat cu ea pentru a afla ce a făcut italianul cât a stat în Gorj. Cel mai probabil, familia din Bâlteni va fi băgată în carantina sau izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here