Autoritățile române au decis: Se închid școlile unde se raportează un caz de coronavirus. Adunările cu peste 1.000 de participanți, interzise

0
80

Decizie de ultimă oră ale autorităților române. Toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu coronavirus vor fi închise. De asemenea, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de participanți, precum meciurile de fotbal, vor fi interzise începând de duminică pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus, au anunțat autoritățile. O altă măsură vizează interzicerea accesului în spitale al aparținătorilor pacienților, precum și studenților la Medicină, pentru stagii practice. Toate aceste măsuri vor fi luate până la 31 martie, dar pot fi prelungite, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

De asemenea, românii din zonele afectate trebuie să evite deplasarea în România, pentru protecția familiilor lor, pentru a nu le pune viața în pericol. Meciurile de fotbal se vor disputa fără spectatori începând de azi. 

Această situație e una temporară, care depinde de evoluția pe plan mondial. Românilor care vin din zonele afectate li se vor aplica regulile de carantină sau autoizolare. Declararea la intrarea în țară a altor zone decât cele din care vin intră sub incidență penală. Au fost aplicate amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care au încălcat regulile.

Sâmbătă au fost confirmate în România 4 noi cazuri de coronavirus, fiind vorba despre două fete de 15 și 16 ani din Timișoara și din Hunedoara și despre doi bărbați de 49 de ani și de 72 de ani din București și din Galați care s-au întors din Italia. Bilanțul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 13.

În Italia, guvernul de la Roma ia măsuri extreme împotriva coronavirusului și impune carantină pentru tot nordul peninsulei. 16 milioane de persoane sunt acum blocate.

Sursa: Comisarul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here