Klaus Iohannis: ” Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea românilor”

0
58

Președintele României, Klaus Iohannis fave apel la responsabilitate din partea cetățenilor pentru a preveni răspândirea virusului COVID -19. finalul discuțiilor, Iohannis a spus că acest moment „este unul definitoriu pentru capacitatea națiunii noastre de a fi unită”.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort coordonat la nivel național, global. În această seară, am vorbit cu toți liderii statelor UE despre evoluția situațiilor în țările noastre. Prioritatea 0 este protejarea cetățenilor.

Cu toții suntem de acord că este necesar să ne coordonăm eforturile pentru combaterea coronavirusului, doar așa vom reuși să gestionăm eficient această criză și doar așa vom preveni efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat deja pentru mâine la ora 11 o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor.

Deși s-au confirmat deja 29 de cazuri în România, nu avem deja o răspândire comunitară a virusului, adică putem monitoriza cazurile și persoanele cu care au intrat în contact.

Numărul mic de cazuri confirmate se datorează în bună parte măsurilor preventive și modului eficient în care au acționat autoritățile române. Toate măsurile adoptate, oricât de drastice ar părea, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. E vital să facem acum sacrificii pentru a evita pe viitor să facem altele mai mari, și pentru a proteja familiile.

Siguranța și sănătatea cetățenilor români e prioritatea 0, orice alt lucru trece în plan secund. Nu vom ezita să implementăm toate măsurile care se impun. Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea românilor. Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe apropiați.

Pe cetățenii din Italia îi îndemn să respecte recomandările autorităților. Acest moment este unul definitoriu pentru capacitatea noastră de a fi uniți. Mai mult decât virusul ne poate face rău panica și iresponsabilitatea.

Acum este momentul să fim buni cetățeni, pentru că de asta depinde sănătatea și viața noastră. Am demonstrat că noi putem câștiga orice luptă, cu condiția să fim uniți și să ne protejăm fiecare membru”, a spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here