Al 13-lea deces din cauza COVID-19 a fost înregistrat în România

0
61

Bilanțul deceselor ca urmare a infecțiilor cu coronavirus a ajuns la 13. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul unei femei din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020. Aceasta s-a întors din Spania, de la Madrid și a intrat în autoizolare în data de 20.03.2020. Femeia suferea de afecțiuni preexistente (diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică).

Este primul deces anunțat miercuri. Cu o zi înainte, autoritățile confirmase nu mai puțin de 8 decese, trei dintre ele la Suceava, unde situația este dificilă după ce peste 70 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. În România, 906 persoane au fost confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus, 86 dintre acestea au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Între timp, Klaus Iohannis a anunțat impunerea măsurii carantinei totale la nivel național. Astfel, populația nu va mai putea părăsi locuințele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, a se deplasa la locul de muncă sau pentru situații de urgență. Președintele a anunțat că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here