Florin Cîțu: Românii își pot amâna ratele la bănci pentru 9 luni

0
59

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță într-un mesaj pe Facebook că a convenit cu Banca Națională și cu sistemul bancar amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni. De această măsură vor beneficia toți românii care vor cere o amânare, atât persoane fizice cât și persoane juridice.

„Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”, a declarat Florin Cîțu.

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 25 martie 2020

Potrivit ministrului de Finanțe, ordonanța ar putea fi adoptată în ședința de guvern de mâine, 26 martie.

„Am discutat și cum vor cere acest lucru. Vor face în scris, prin online. Sunt două etape, una prin telefon și apoi să fie confirmată în scris printr-un email, pentru ca și băncile să aibă ceva scris. Sper să fie gata ordonanța pentru ședința de mâine. Nu ne gândim doar la această perioadă de 9 luni, ne gândim cum să găsim soluții și după”, a mai declarat ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a anunțat și o rectificare bugetară, care ar urma să fie făcută săptămâna viitoare, pentru a asigura banii necesari Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here