Guvernul a decis: Fără dobânzi și penalități pentru persoanele fizice și firmele care-și achită restanțele până în decembrie

0
13

Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor Publice pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020.

Cei mai mulți beneficiari sunt din sectorul economic privat.
Facilitățile fiscale vizează toți contribuabilii care au datorii restante la 31 martie 2020: persoane fizice, juridice, persoane fizice care desfășoară activități economice sau profesii libere, entități fără personalitate juridică, instituții publice, etc.

Principalele beneficii ale introducerii amnistiei sunt relansarea economiei și depășirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum și diminuarea datoriilor acestora.

Măsura este menită să sprijine contribuabilii care pot folosi lichiditățile de care dispun pentru continuarea activității afectată direct sau indirect de criza Covid – 19 și permite curățarea bilanțurilor de datorii.

Pe de altă parte, se asigură o creștere a veniturilor la bugetul general consolidat. MFP estimează un impact bugetar pozitiv de până la 2 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here