Târgu Jiu: O zi de spitalizare pentru pacienții cu coronavirus costă peste 1.000 de lei

0
37

Spitalele cheltuiesc sume importante de bani pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19. La Târgu Jiu, spre exemplu, o zi de spitalizare costă peste 1.000 de lei. În această sumă sunt incluse medicamentele, materialele sanitare și hrana. ”La Boli Infecțioase, partea de cheltuieli pe zi cu spitalizarea a ieșit 1.289 de lei, aici intrând cheltuielile cu medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanți, alimente, tot ce înseamnă cheltuieli indirecte- apă, gaze”, a declarat Gigel Capotă, directorul financiar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

La Spitalul din Târgu Cărbunești, unitate medicală suport pentru pacienții cu coronavrius, cheltuielile sunt la jumătate. Mai exact, potrivit managerului Constantin Tîrziu, aici, o zi de spitalizare costă puțin peste 500 de lei pe zi.

”Dacă un pacient a stat 15-16 zile, costurile s-au ridicat în jur de 6.929 în total. În aceste costuri intră cheltuieli pentru hrană, medicamente, materiale sanitare, analize de laborator, analize radiologice și alte investigații. Pe lângă regimul alimentar se adaugă apă plată din donații, sucuri din donații, iaurt, fructe”, a declarat Constantin Tîrziu, la TV Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here