Se destramă PSD Gorj? Mai mulți primari, nemulțumiți de conducerea partidului, vor să schimbe tabăra

0
235

Mai mulți primari PSD din Gorj sunt dezamăgiți de conducerea partidului și se gândesc să schimbe tabăra. Primarul social-democrat de la Turburea, Ion Bîrcă a declarat că se numără printre edilii indeciși, dar care nu mai au încredere în liderul de la nivel central, Marcel Ciolacu. Principala nemulțumire a edilului este legată de faptul că PSD nu a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

“Dacă Cosmin Popescu ar face pasul lateral, oriunde l-ar face, sunt lângă el. Majoritatea primarilor sunt dezamăgiţi şi eu aşa cred, că se gândesc să plece. Noi nu suntem oameni de opoziţie, suntem oameni constructivi. Un primar trebuie să şadă lângă un partid care face treabă, lângă un partid care să fie fanion. Pe mine prea puţin mă interesează ca alţii să fie sforarii şi eu să fiu cel care dau cu sapa. Trebuie să punem moţiunea de cenzură şi să punem mâna pe treabă: să dăm alocaţiile copiilor şi pensiile mărite părinţilor noştri. Să nu ne mai ducem cu vorba! Mie nu-mi convine să stau în opoziţie. Sunt dezamăgit complet de Ciolacu! Eu am câștigat alegerile, printre primii din județ, ca să fim la putere”, a declarat Ion Bârcă la Radio Infinit.

Și Adrian Tudor, viceprimarul PSD de la Târgu Jiu, a recunoscut că ia în calcul varianta de a pleca din partid. Tudor a reafirmat că social-democrații ”nu sunt vizibili pe câmpul de luptă” și că ”doar simulează campania electorală”, la Târgu-Jiu. Mai mult, președintele executiv al PSD Târgu-Jiu a declarat că există oameni preocupați doar de funcții în partid.  De asemenea, Tudor crede că-n partid este o amorțeală totală.

”Este o lipsă de viziune. Dacă nu ești în stare să-ți asumi riscul de a veni la guvernare, du-te acasă, lasă partidul că are cine să-l conducă” a declarat liderul social-democrat pentru Radio Infinit.

Adrian Tudor l-a criticat dur și pe liderul PSD Gorj, Mihai Weber, pentru faptul că nu a mers în fața organizației municipale pentru o discuție.

”Am 3 variante: De a face politică în PSD, de a alege să fac politică într-un alt proiect, sau de a renunța la politică. La asta mă gândesc. Întotdeauna am vorbit pentru că am avut curaj mai mult. Am vorbit eu și în numele colegilor. Sunt mulți colegi cărora le e frică să spună franc în față, își fac iluzii că vor fi pe listă, că vor fi respectați pentru munca lor. Nu au vaut curajul să vină în fața organizație de municipiu să poarte o discuție bărbătească cu organizația. Organizația asta e bună doar ca să strângă semnături pentru partid, să lipească afișe și să împartă pliante. este inadmisibil așa ceva”, a mai punctat Adrian Tudor.

Dacă cei doi social-democrați nu au făcut încă pasul cel mare și să plece din partid, edilul PSD de la Licurici a demisionat din funcție după 12 ani de mandat. Liviu Drăgulescu a decis să plece de la primarie, în luna februarie a acestui an, fiind nemulțumit de situația politică actuală. Edilul a revenit la prima meserie, aceea de medic veterinar.

”Nu aveam de gând să mai candidez. Nu vedeți ce se întâmplă la nivel național? Se răsfrânge asupra noastră, jos. Știți care e cel mai bun guvern la noi, în România? Cel care e în opoziție. Vorbește exact despre ce are omul nevoie. Când ajunge la putere, uită. Se ocupă de alte prostii. Și toate partidele fac așa”, a declarat Liviu Drăgulescu pentru Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here