Gorjean cercetat penal după ce a împușcat câinii din sat

0
77

Un bărbat de 69 de ani, din Baia de Fier, este cercetat penal după ce ar fi împușcat, joi, doi câini, în timp ce se afla în satul Cernădia.

La data de 6 august a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au fost sesizați, prin apelul 112, de o femeie, din comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că un localnic i-ar fi împușcat doi câini.

În urma efectuării de cercetări la fața locului, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat faptul că un bărbat de 69 de ani, din comuna Baia de Fier, membru vânător al Asociației de Vânătoare Gorun, autorizat pentru a deține, purta și folosi de arme letale de vânătoare, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată, pe Fondul Cinegetic 12 Gilort, ar fi împușcat în intravilanul localității Cernădia, cu arma de vânătoare, deținută legal, doi câini, care, în urma cercetărilor, s-au dovedit a fi hoinari. Prevederile legale în vigoare permit împușcarea, fără restricții, a câinilor hoinari, doar dacă aceștia sunt găsiți pe suprafețele fondurilor de vânătoare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă , fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept,conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor”, a transmis IPJ Gorj.

Polițiștii au ridicat arma letală de vânătoare, împreună cu două tuburi de cartușe, în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here