Ce reguli trebuie să respecte gorjenii în secțiile de votare

0
144

Cetăţenii trebuie să respecte nişte reguli suplimentare în secţia de votare, la alegerile locale din data de 27 septembrie, astfel încât noul coronavirus să nu fie răspândit,

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii au semnat un ordin privind stabilirea unor măsuri şi acţiuni de sănătate publică necesare pentru a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral, ordin avizat de AEP.

„Prin ordin sunt stabilite regulile sanitare de urmat de la intrarea în secţia de votare, pe circuit, până la ieşirea din secţia de votare. Faţă de alegerile clasice pe care le ştiam noi, cetăţenii trebuie să respecte nişte reguli suplimentare, astfel încât să ne asigurăm ca acest virus să nu fie răspândit şi oamenii să fie în siguranţă. Încă din această seară avem pregătit clipul de promovare a regulilor pe care cetăţenii vor trebui să le urmeze în secţia de votare, astfel încât să ne asigurăm că toată lumea ştie ce are de făcut”, a declarat Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

De asemenea, alegătorii nu vor intra în incinta secțiilor de votare fără să poate mască și să se dezinfecteze. Totodată, ștampila de vot nu va mai fi dată din mână în mână, urmând ca fiecare cetățean să ia singur de pe masă atât ștampila cât și pixul cu care semnează. Mai mult, votanții își vor scana singuri cărțile de identitate la aparatele speciale din incinta secțiilor.

Mai mult, alegătorii care merg în secțiile de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie și vor avea febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială. Aceasta va fi folosită doar de persoanele simptomatice și va fi dezinfectată după fiecare folosire, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triajul epidemiologic temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră. Cabina se va dezinfecta după fiecare participant. Urna mobilă va merge întâi la cei care au patologie non-COVID, urmând secundar cei care se află în izolare sau în carantină”, a adăugat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here