Muniție din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită la Bumbești-Jiu

0
108

Muniție din cel de-al Doilea Razboi Mondial, descoperită, ieri, în satul Tetila din Bumbești-Jiu.  Un localnic a alertat pompierii   după ce a descoperit proiectilele pe un teren din apropierea casei.

„Ieri, 22 septembrie 2020, în jurul orei 18:30, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean semnala faptul că pe un teren din apropierea orașului Bumbești – Jiu, satul Tetila a descoperit mai multe elemente de muniție.
O echipă protehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgență la fața locului, iar în urma cercetării terenului au fost descoperite 27 bucăți focoase de diferite calibre, 4 proiectile explozive de calibrul 57 mm, precum și un corp proiectil de calibru 76 mm, care provin din cel de-al Doilea Război Mondial.
Echipa pirotehnică a ridicat muniția în vederea depozitării și distrugerii controlate. Zona a fost cercetată amănunţit de către colegii noștri, pentru a se asigura că nu mai există elemente de muniţie rămase neexplodate.
Atragem atenția cetățenilor asupra pericolului, situațiilor de urgență grave sau a tragediilor pe care le pot genera manipularea necorespunzătoare a muniției rămasă neexplodată.
Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniție sunt rugate să nu le atingă și să apeleze de urgență numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a transmis ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here