Răcire accentuată a vremii. Gorjul, sub cod portocaliu de ploi și vijelii

0
206

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață  cod portocaliu și galben, de vreme rea, care expiră în dimineața de 27 septembrie. Prima avertizare care intră în vigoare este cea de tip cod galben, și este valabilă de vineri seară de la ora 23:00, până duminică dimineață, la ora 7:00. Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 9:00, și expiră duminică dimineață, la ora 3:00.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09 – 27 septembrie, ora 03
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosfericã accentuatã

În zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestãri de instabilitate atmosfericã accentuatã (vijelii puternice, grindinã şi frecvente descãrcãri electrice). Cantitãţile de apã vor depãşi 50…60 l/mp şi izolat 70…90 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00
Fenomene vizate: cantitãţi de apã însemnate, instabilitate atmosfericã temporar accentuatã, intensificãri ale vântului

În intervalul menţionat va ploua în toate regiunile, iar cantitãţile de apã vor depãşi 25…35 l/mp.
Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã, în cursul nopţii de vineri spre sâmbãtã în regiunile vestice, sâmbãtã în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii de sâmbãtã spre duminicã, în jumãtatea de est a ţãrii.
Se vor semnala averse torenţiale, descãrcãri electrice, vijelii şi grindinã.
Vântul se va intensifica treptat în toatã ţara, cu viteze la rafalã în general de 45…60 km/h, iar în zona montanã înaltã de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din dupã-amiaza zilei de sâmbãtã, vor fi rafale de 60…80 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here