Gorjean, reținut în aeroport pentru proxenetism, trafic de minori și spălare de bani

0
92

Polițiștii gorjeni au reținut doi bărbați, tată și fiu, acuzați de trafic de minori, proxenetism și spălare de bani. Unul dintre suspecți se pregătea să plece în Dubai și a fost ridicat de oamenii legii chiar din aeroport.

“Mascații” au ridicat un tânăr de 30 de ani, din comuna Drăguțești (Gorj), din aeroportul București, când încerca să părăsească țara, cu destinaţia Dubai, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în ultimii cinci ani, gorjeanul a racolat mai multe tinere, printre care și o minoră, pe care le ademenea pe rețelele de socializare, prin metoda “lover boy”.

“Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția. Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Dun activitatea infracțională, bărbatul ar fi obținut aproximativ 500.000 de euro.

Polițiștii gorjeni au efectuat, joi, mai multe percheziții,  la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here