Păcăliți cu vacanțe de Revelion la Sinaia. Au închiriat pensiuni care nu există

0
46

O înşelătorie de proporţii a lăsat fără bani şi vacanţe zeci de oameni. Au plătit avansuri de mii de lei pentru Revelionul la Sinaia, dar pensiunile pe care le-au închiriat nu există și la telefoane nu le-a mai răspuns nimeni, anunță Digi 14.

Unul dintre păgubiţi, Ionuţ Rădoi, a plănuit să plece cu 14 prieteni la munte de Revelion, şi a găsit pe un site de anunţuri online o vilă disponibilă în Sinaia. A discutat telefonic cu o persoană care se prezenta a fi proprietarul vilei, a primit fotografii cu pensiunea şi a acceptat să încheie un contract şi chiar să plătească un avans.

“Nu mă aşteptam niciodată să mă ţepuiască cineva în felul ăsta! Eu am fost cel care a găsit cazarea asta undeva la sfârşit de septembrie. A fost ideea de a-i da 2.000 de lei avans, ulterior, în decembrie să mai discutăm şi pentru restul banilor. […] Nu mi s-a părut nimic dubios, mai ales că erau nişte detalii de la o firmă reală, chiar am căutat firma să mă documentez, să fie cazarea ok.

Am căutat detalii despre firmă, dar greşeala a fost să nu sun la firma respectivă să mă asigur. Am primit primul telefon de la cineva din Ploieşti, mi-a spus, uite numele tău apare pe contractul nostru de cazare. Când mi-am văzut numele pe contractul cuiva, am sesizat poliţia. E deja un furt de identitate”, a declarat Rădoi.

Pentru a nu trezi suspiciuni, infractorii au folosit datele de facturare ale unei firme din Braşov, ai cărei reprezentanţi au afirmat că sunt, la rândul lor, victime ale escrocheriei.

“În luna septembrie am aflat de primul caz de înşelătorie în care mai multe persoane se folosesc de firma mea drept momeală şi încasează aconturi substanţiale. În acest moment am deja o plângere făcută la Poliţia din Braşov, la secţia 3. Vă încurajez să faceţi şi dvs. plângere la secţia de Poliţie de care aparţineţi”, a îndemnat patroana firmei din Braşov.

De asemenea, patroana a creat chiar şi un grup pe Facebook, unde s-au plâns zeci de persoane că au rămas fără bani şi fără vacanţă.

Potrivit Digi24, mulţi dintre păgubiţii care au achitat avansul şi care şi-au dat datele personale în vederea încheierii aşa-ziselor „contracte de cazare” s-au trezit că apar pe contractele altor persoane aflate în aceeaşi situaţie. De exemplu, documentele arată clar cum, numele lui Rădoi apare pe factura sa la secţiunea CLIENT, în timp ce pe factura altei victime el apare ca fiind cel care ar fi încasat banii.

Poliţia Capitalei a anunţat că doar în Bucureşti au fost depuse şase plângeri penale în acest caz, adăugând că au fost demarate cercetări pentru înşelăciune. Totodată, poliţia recomandă cetăţenilor să evite site-urile de anunţuri online destinate vacanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here