Ministrul Muncii anunță tăierea ajutoarelor sociale. Vor primi bani doar persoanele cu adevărat vulnerabile

0
88

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă controale şi reevaluări ale dosarelor pentru ajutoare sociale pentru identificarea categoriilor care pot munci în continuare. Vor fi identificaţi, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici.

”Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată ţara cu echipe mixte ale Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă şi Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”, anunţă ministrul.

Ministrul a mai precizat că vor fi găsite soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor care pot munci.

”Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi. Piaţa muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, consideră ministrul Muncii.

În România sunt aproximativ 6 milioane de asistați social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here