Ipoteză șoc! Asasinatul afaceristului din Arad, legat de un camion cu numere de Gorj

0
142
Detalii șocante ies la iveală în urma asasinării omului de afaceri arădean, Ioan Crișan. Presa locală arădeană apreciază că asasinatul afaceristului ar putea fi legat cu traficul de ţigări.
Peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate luni, marfa fiind transportată, spun anchetatorii, cu un camion înmatriculat în județul Gorj. Surprinzător, șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit identitatea, oficial, nici până astăzi. Nu s-a stabilit nici măcar cui aparține automarfarul folosit la transportarea țigărilor de contrabandă!
Întâmplarea suspectă de luni este acum pusă în legătură directă cu explozia mașinii omului de afaceri. Există voci care spun că omul de afaceri a vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii. Alte voci spun că TIR-ul a poposit în curtea firmei lui Ioan Crișan, cu toate încrengăturile ce decurg de aici. Ultima variantă are legătură cu o precizare din comunicatul remis marți de IPJ Arad, pe tema țigărilor confiscate de polițiști, precizare care făcea referire la faptul că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale. Iată și comunicatul de marți:
“În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”.
De altfel, multe dintre comentariile anonime de la prima știre postată pe www.aradon.ro, legată de explozia de sâmbătă dimineața din Arad, fac referire la traficul de țigări de contrabandă din Arad și la implicarea unor foști polițiști arădeni.
O veche poveste rămasă și ea în ceață, furtul a sute de mii de euro din seiful firmei omului de afaceri Ioan Crișan, petrecut acum doi ani, furtul banilor cu tot cu seif, a intrat și ea în conturarea primelor scenarii posibile legate de atentatul de sâmbătă.

 

Oficial, anchetatorii au precizat încă de la amiază faptul că există un cerc de suspecți, fără a indica nimic în plus. Se spune că deja au fost audiați, pe bandă rulantă, o serie de arădeni, rude, martori etc., dar oamenii legii nu au ieșit cu nicio declarație oficială, nici legat de explozibilul din mașină, nici de posibilele legături între acest eveniment tragic și altele din Arad.

Reamintim, omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. După ce au exclus varianta unei explozii accidentale, anchetatorii au stabilit că e vorba de un asasinat.

Potrivit surselor Adevărul, autorii asasinatului cu bombă de la Arad sunt încă „persoane necunoscute”. Primele concluzii ale anchetei arată, însă, că bomba improvizată care l-a omorât pe Ioan Crişan a fost amplasată în interiorul maşinii „cel mai probabil sub scaunul şoferului”.

Ancheta nu a putut stabili încă modalitatea în care a fost acţionată bomba, fiind luate în calcul două ipoteze. Una dintre variante este că explozia a fost provocată de la distanţă cu ajutorul unei staţii radio, iar cea de-a doua ipoteză este că pentru declanşarea bombei a fost folosit un telefon.

 

 

Potrivit Gandul.ro, Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Sursa: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here