Administratorul unui hotel din Târgu Jiu, amendat cu un miliard de lei vechi de Poliția Locală

0
182

Administratorul unui hotel din Târgu Jiu  a fost sancționat, vineri, 30 iulie, cu o amendă în valoare de 100.000 de lei, întrucât a executat lucrări de construcție fără autorizație.

Proprietarul unui hotel din municipiul Târgu Jiu a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 republicată, întrucât a executat lucrări de construcții fără autorizație de construire.
Maximul amenzii prevăzut de lege a fost stabilit ținându-se cont de prevederile O.G. nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, sub aspectul pericolului social al faptei, al împrejurărilor în care a fost săvârșită, precum și al caracterului repetitiv la faptei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Deși a fost somat de autorități, patronul hotelului a rămas nepăsător

Astfel, în perioada 2014 – 2017, la construcția existentă au fost executate mai multe lucrări de construire, modificare și extindere, fără a fi obținute autorizații de construire, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea lucrărilor de construcții.
O dată cu aplicarea sancțiunilor contravenționale au fost dispuse și măsurile complementare de oprire imediată a lucrărilor, precum și de intrare în legalitate.
Întrucât lucrările au fost continuate, în anul 2015 polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au întocmit documentația necesară în vederea sesizării organelor de cercetare penală.
De asemenea, întrucât nu a fost respectată nici măsura de intrare în legalitate, Poliția Locală Târgu Jiu a sesizat instanțele judecătorești pentru a dispune desființarea construcțiilor realizate nelegal”, au mai specificat polițiștii. 

Viața trecătorilor a fost pusă în pericol în timpul executării lucrărilor

În luna iunie 2021, la doar câteva zile după punerea în executare a sentinței civile privind desființarea unei închideri perimetrale, pe latura posterioară a construcției, proprietarul acesteia a executat pe același amplasament, o altă închidere perimetrală, fără autorizație de construire.

BCA-urile rezultate în urma desființării închiderii perimetrale au fost așezate de forma unui zid, la etajul superior, fără elemente de prindere între ele, fapt ce poate pune în pericol viața persoanelor care tranzitează zona.
Ca urmare a celor constatate a fost solicitat punctul de vedere al autorității administrației publice competente, cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a construcțiilor realizate fără autorizație de construire.
Din adresa transmisă de către Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului rezultă că pentru imobilul respectiv nu se pot emite autorizații de construire deoarece situația din teren nu corespunde cu planul de amplasament și delimitare a bunului imobil iar indicatorii urbanistici (POT, CUT) sunt depășiți, fapt pentru care, o dată cu aplicarea amenzii, a fost dispusă și măsura desființării construcțiilor nelegale”, se mai arată în comunicat.

Poliția Locală Târgu Jiu nu a dezvăluit  numele administratorului sau anumite elemente care să ducă la identificarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here