Gorjul, sub Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic

0
95
Meteorologii au emis noi avertizări pentru orele următoare, valabile pentru aproape toată țara. Astfel, sud-vestul și estul Transilvaniei, vestul și local centrul Moldovei, izolat estul Banatului, se află sub Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, începând de miercuri, 25 august, de la ora 11:00, până joi, 26 august, la ora 08:00.
Vor fi perioade cu ploi torențiale, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35-40 l/mp, iar prin acumulare, 50-70 l/mp. Temporar se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și izolat grindină de mici dimensiuni. Fenomenele vor fi în extindere graduală dinspre sud-vest către nord-est.
De asemenea, sud-vestul, centrul și estul țării se află sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ  și intensificări ale vântului. În intervalul 25 august, ora 10:30- 26 august ora 10:00, vor fi înnorări temporar accentuate, perioade cu ploi, local cu caracter de aversă și trecător descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here