Șeful Poliției Novaci și 5 mascați de la SAS, judecați pentru tentativă de omor, tortură și purtare abuzivă

0
87

Comisarul șef Daniel Popescu, fostul șef al Poliției Oraș Novaci, și cinci agenți din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sub acuzațiile de tentativă de omor și tortură, după ce a fost finalizată cercetarea penală în cazul bărbatului din Novaci, ajuns la terapie intensivă, la finele lunii mai, după ce a fost bătut cu cruzime de mascați, în timpul unei anchete.

Agenții de poliție Ionuț Alin Buligan, Alexandru Cătălin Mihălcescu, Tudorel Vlăduț Rovența, Alexandru Constantin Popescu și șeful dispozitivului de intervenție agent principal Ilie Cosmin Anica, toți din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Gorj, și comisarul șef Daniel Popescu, fostul șef al Poliției Novaci, au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de tentativă de omor, tortură și purtare abuzivă.

Aceștia l-au bătut cu bestialitate, în sediul Poliției Novaci și în autospeciala de poliție, în data de 20 mai a.c., pe Constantin Dodoi, un bărbat de 41 de ani, vizat într-o anchetă, după ce a lovit un polițist cu autoturismul și a fugit de la locul faptei.

După ce a fost bătut de ”mascați”, Dodoi a ajuns în spital, cu multiple traumatisme, fiind operat de urgență de medici, pentru a-i salva viața.

”Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21:00 – 23:00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Cei șase polițiști află marți, 19 iulie, dacă rămân sau nu în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here