CCR: Meleșcanu, ales ilegal în fruntea Senatului

0
110

Judecătorii CCR au decis, astăzi, că alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului s-a făcut în mod nelegal, potrivit DIGI 24. Sesizarea de neconstituționalitate a fost depusă de parlamentari ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați. Judecătorii Curții au luat această decizie după ce au amânat-o de mai multe ori. CCR a stabilit că nu au fost respectate prevederile regulamentului Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului deși nu făcea parte în acel moment din grupul parlamentar al PSD. ALDE, partidul din care făcea parte Teodor Meleșcanu, avea propriul candidat pentru aceeași funcție. Regulamentul prevede că fiecare grup poate să susține un singur candidat.

CCR a avut în discuție sesizarea de neconstituționalitate privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului și pe 27 noiembrie, însă dezbaterea pe acest subiect a fost amânată pentru 11 decembrie, fiind și de această dată amânată pentru 22 ianuarie.

Sursa: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here