Parcări prin SMS, din februarie, la Târgu Jiu. Taxa va fi mai mică

0
822

Începând din luna februarie, în parcările din Târgu Jiu va funcționa un sistem modern de taxare, și anume, cea prin SMS. Astfel, printr-un simplu mesaj de pe telefonul mobil, cetățenii pot achita taxa pentru locul de parcare. Modalitatea actuală de plată, a creat multe nemulțumiri în rândul șoferilor dar și imposibilitatea casierului stradal de a gestiona eficient autoturismele din parcările aglomerate. Odată cu introducerea noului sistem de plată și valoarea taxei va fi mai mică. Mai exact, cetățenii vor plăti 1,5 lei pe oră și nu 2 lei ca în prezent.

”Din luna februarie vom încerca să introducem parcările prin SMS, și știu că am, în momentul de față un director nou la Direcția de Patrimoniu, care colaborează cu domnul director adjunct și care vor pune  în funcțiune acest sistem modern de taxare în parcări. Chiar am avut o discuție la un moment dat și le-am și spus că îmi doresc, pe o perioadă scurtă de timp, un an de zile poate, ca sistemul de taxare prin SMS să fie cu valoare mai mică decât actualul sistem de taxare prin acele bonuri pentru a-l motiva pe cetățean să folosească acest sistem ultramodern de taxare în municipiu. Propunerea de luni pentru ședința de Consiliu Local este de 1,5 lei față de 2 lei cât este astăzi prin taxările normale. Înafară de faptul că este un sistem de taxare modern, iar în momentul de față 95% dintre cetățenii care folosesc parcările dețin un telefon prin care pot transmite un SMS. Sunt sigur că în luna februarie va funcționa acest sistem la nivelul municipiului Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu la Radio Accent.

Primăria Târgu Jiu administrează zece parcări, cu aproximativ 500 de locuri. Cea mai mare parcare este cea din Piața Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here