Consilierii județeni PSD, ZERO respect față de târgujieni. Orașul lui Brâncuși nu a primit niciun leu la împărțirea pentru echilibrarea bugetelor

0
492

PSD nu contenește cu bătaia de joc la adresa târgujienilor, de când aceștia au decis să-i înlăture de la cârma municipiului în favoarea liberalilor. Consiliul Județean Gorj a împărțit, ieri, banii pentru echilibrarea bugetelor locale, iar primăriile conduse de primari PNL nu au primit niciun leu, în această categorie intrând și cele două municipii Târgu Jiu și Motru. Ședința de ieri a stârnit un nou scandal între consilierii puterii și cei ai opoziției, care fac încă jocurile la nivel de județ, fiind în majoritate. Revoltat, primarul Marcel Romanescu a reacționat dur pe pagina sa de socializare.

”ZERO! Este cifra zilei de astăzi și reprezintă respectul pe care-l arată consilierii județeni PSD locuitorilor municipiului Târgu Jiu. Este suma pe care municipiul nostru a primit-o la împărțirea făcută de Consiliul Județean (majoritar PSD) pentru echilibrarea bugetelor locale. De altfel, am fost obișnuiți să se tot taie la rectificări sumele către Târgu Jiu, până am ajuns să nu mai primim nimic. Este ca și cum nu am exista pentru consilierii PSD. Ieri ar fi trebuit să particip, în calitate de reprezentant al municipiilor, la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, cu reprezentantul orașelor și reprezentantul comunelor din județul Gorj pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Nu a mai avut loc ședința. Ceilalți consilieri județeni au primit proiectul cu doar câteva ore înainte. Nici celelalte primării gorjene conduse de primari PNL nu au primit nimic. Banii au fost orientați doar către primăriile PSD. Acest partid nu pedepsește doar cetățenii care au votat altceva la alegeri. Propriul electorat este privit ca victimă colaterală și călcat în picioare, fără scrupule. Cetățenii municipiului Târgu Jiu sunt sacrificați din nou în numele interesului PSD”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook. 

Indignat de modul în care Consiliul Județean a împărți banii a fost și primarul de la Motru, Gigel Jianu.

”PSD ii batjocorește pe motreni! Acesta este al treilea an consecutiv in care, conducerea PSD a Consiliului Judetean Gorj isi bate joc de cetatenii municipiului Motru. 3 ani la rand, Motru a primit 0 (zero) lei la repartizarea sumelor din cotele defalcate din TVA si impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale.In cadrul ședinței Consiliului Județean care a avut loc astăzi, PSD-istii din fruntea Consiliului Județean au repartizat municipiului nostru 0 lei pentru echilibrarea bugetului local si 0 lei pentru reparații de drumuri. Singurul consilier judetean care are legătură cu municipiul Motru, fostul primar PSD Dorin Hanu, a votat (și anul acesta) pentru ca motrenilor să nu li se dea niciun leu la repartizarea acestor sume. Pentru că PSD-iștilor nu le pasă de oameni, ci de propriile interese. Municipiul nostru avea nevoie de fonduri pentru a asigura cofinanțarea proiectelor care se derulează cu fonduri europene dar și guvernamentale, mai ales în condițiile în care implementarea proiectului de extindere a rețelei de gaze în satele componente presupune cheltuieli considerabile din bugetul local. În acest moment, în municipiul Motru sunt în derulare proiecte atât din fonduri europene, cât și guvernamentale în valoare de 12 milioane de euro, cofinanțarea acestora, asigurată din bugetul local fiind de peste un milion de euro, din care numai anul acesta trebuie asigurate cofinanțări de peste 500 mii de euro.Deși PSD-iști vor să ne îngroape, nu o să reușească, pentru că motrenii sunt oameni destoinici și înțelegători, iar împreună reușim să ducem la îndeplinire proiectele pe care ni le-am asumat”, a declarat Gigel Jianu.

Întreaga sumă, de peste 43.500.000 lei (respectiv 27.316.000 pentru echilibrarea bugetelor și 16.250.000 lei pentru drumuri) a fost împărțită de Consiliul Județean celor 50 de primari PSD. Sume mari au primit și edilii de la Târgu Cărbunești (1.300.000 lei), Țicleni (1.000.000 lei), Padeș (1.800.000 lei), Peștișani (900.000 lei), Runcu (1.100.000 lei), Turburea (1.200.000 lei), Scoarța (800.000 lei).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here