Judecătoare cu pensie specială, votată de PSD pentru încă o funcție ”cu greutate”

0
64

Judecătoarea Mariana Moț, adusă in Ministerul Justiției de Florin Iordache, cu puțin timp înainte de adoptarea OUG 13, s-a pensionat. Ea a fost votată recent de Parlament in funcția de președinte al Secției de drept public din Consiliul Legislativ, astfel că pe lângă salariu va încasa și pensia de serviciu.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Craiova a Marianei Moț, prin pensionare, din 20 iulie. Recent, Mariana Moț a fost votată de Parlament în funcția de președinte al Secției de drept public din Consiliul Legislativ, astfel că pe lângă salariu va încasa și pensia de serviciu.
Mariana Moț a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiției în ianuarie 2017, fiind adusă de Florin Iordache cu puțin timp înainte de adoptarea OUG 13, și a fost menținută în funcție de către Tudorel Toader, deși Curtea Constituțională a stabilit printr-o decizie din 2018 că magistrații „nu pot desfășura activități specifice celei de legiferare sau de organizare și punere în aplicare a legii pe calea actelor administrative”.
Mariana Moț a fost judecător la Curtea de Apel Craiova și la Tribunalul Olt, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Justiției. Judecătoarea este mama primarului din Slatina Emil Moț, fost deputat PSD. Ea a fost eliberată din funcția de secretar de stat, la cerere, în iulie 2019.
Sursa:hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here