Gorj: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 2 milioane de lei

0
155

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj au efectuat, miercuri, 29 percheziţii pe raza judeţelor Gorj (17), Dolj (1) şi Olt (11). vizate au fost mai multe persoane care desfășurau activități de achiziție, transport și vânzare a materialului lemnos, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat este de 2.000.000 lei.

“În fapt, persoanele vizate au ascuns sursa impozabilă și s-au sustras de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, consemnând, totodată, în fals, în conținutul avizelor de însoțire, date nereale. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai documente referitoare la activitatea desfășurată,  echipamente IT, telefoane mobile, precum și importante sume de bani, care urmează să facă obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj, precum și polițiștilor din cadrul IPJ Dolj, Olt și Mehedinți”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here